Az erkölcstelen testfedés

 2016.08.25. 22:38

4252.jpgNégy fegyveres férfi, az állam nevében vetkőzésre kényszerít egy nőt a tengerparton, mert erkölcstelen és
törvénytelen, hogy túl sokat fed öltözete a testéből. Ez 2016, a kereszténységét féltő Franciaország, a szekularizmus és az egyenlőség hazája...

Biztos bennem van a hiba, de nem értem. Miért sért bárkit is az, hogy valaki nem fedi fel meztelen testét a tengerparton. Pár évtizede még a bikini meg a monokini volt botrányos, most meg tényleg az a legfőbb feladata a rendőrségnek, hogy nőket vetkőztessen a tengerparton?

Értem én a félelmet meg a zaklatottságot az utóbbi hónapok terrorista támadásai után, de ez nem lehet ok arra, hogy Európa elveszítse/feladja azon értékeit, amelyek meghatározzák. Az oly sokat hangoztatott kereszténység elsősorban megbocsátást, könyörületességet, szeretetet kellene, hogy jelentsen. Az európaiság pedig a felvilágosultságot, a szekularizmust, a szabadságot és egyenlőséget. 

Európaiként elfogadhatatlan, hogy az állam beleszóljon abba, hogy egyes vallások hívei miként öltöznek - amíg ezzel mások jogait nem sértik. Keresztényként elfogadhatatlan, hogy bárkit nyilvánosan megalázzanak, meghurcoljanak hite miatt, mellyel egyébként senkinek sem ártott. 

Címkék: vallás iszlám törvény erkölcs terrorizmus burkini burka

A bejegyzés trackback címe:

https://etikus.blog.hu/api/trackback/id/tr8411652624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása